Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Színpadi műsorral és bállal is várják a lakosságot az idei német nemzetiségi napra Pakson, május 13-án a Táncsics parkba.

Az általános iskolák diákjai is fellépnek

A program 15 órakor kezdődik, a Roger Schilling Blaskapelle zenél, majd a megnyitó következik 15.45-kor, köszöntőt mond Féhr György, a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Leber Ferenc, Paks alpolgármestere. Ezután paksi általános iskolák diákjainak és a Napsugár Óvoda Szivárvány és Süni csoportjainak műsora következik 16 órától, valamint a Hímesházi Sonnenblumen Kórus Stimmungsparade című színes, szórakoztató programja.

19.30-tól a tíz éve működő Paksi Német Nemzetiségi Tánccsoport lép fel, fél órával később a Roger Schilling Fúvószenekar muzsikál, közben átadják az Arany Rozmaring Díjat. A napot záró bál 21 órakor kezdődik a Kierkrain Zzenekarral. Ahogy az már hagyomány, a német önkormányzat 15 és 18 óra között vendégül látja a nyugdíjasokat egy-egy korsó sörre.

A gyerekeket ugráló várakkal, trambulinnal várják, és lesz vásári udvar is, ahol egyebek mellett kürtőskalácsot, édességeket, textiltermékek, ásványékszereket lehet vásárolni. A rendezvényen bemutatkozik a dunakömlődi sváb Ízőrző Porta.

 

Kép: zentrum.hu