Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 23-án, vasárnap rendezik a 40. Vienna City Marathon-t, amelyen több ezer amatőr és profi futó áll majd rajthoz.  

Az útvonal az előző évekhez hasonló, így a Vienna International Centre, az UNO-City mellett dördül el a startpisztoly – írja oldalán a Szekszárdi Sportközpont. A versenyzők a Reichsbrücke hídon haladva, a bécsi Práteren keresztül futnak a Ringstraße felé, majd elhaladnak a császárkori épületek mellett, az Állami Operaháztól a Schönbrunni kastélyig, és onnan visszafordulnak a Ring és a Práter irányába.

Cél a Burgtheater és a Városháza között lesz. A megmérettetés a Maraton Magyar Bajnokság része. Vagyis itt dől majd el, hogy ki képviselje hazánkat az augusztusi atlétikai világbajnokságon, amelynek Budapest ad otthont.

Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont atlétája elmondta, hogy a felkészülés nem alakult zökkenőmentesen a tavalyi maratonja óta.

„Közel másfél hónapot voltam sérült összesen, ami megnehezítette azért az edzésprogramomat. Versenyzőként az elvárásaim mindig magasabbak és mindig a tökéletes felkészülés gondolatát kergetem a fejemben. Egy többperces egyéni csúcs mindenképpen reális lehet most vasárnapra. A pálya utolsó pár kilométere technikás lesz, enyhe emelkedő és villamos sínek is tarkítják. Kétszer is el fogunk haladni a Hauptalleé-ben, ahol Eliud Kipchoge teljesítette azt a bizonyos két órán belüli maratont, ez a szakasz sokat fog jelenteni számomra, mivel anno személyesen itt szurkolhattam neki és ez plusz motivációs erőt ad számomra”.

Levente korábban félmaratoni távon legutóbb 64:08-as időt futott és tavaly decemberben és 2:17:16-es idővel ért célba a Valenciában megrendezett maratonon.

Csere Gáspár többszörös korosztályos magyar bajnok hosszútávfutó felkészülése jól sikerült.

„Szinte mindent el tudtunk végezni terv szerint, a szezonnyitó versenyeken is jó formát mutattam. A bécsi maratonon még nem indultam, az útvonalat nem ismerem részletesen. Úgy tudom, nem kimondottan gyors pálya, de azért jól futható. Maga a verseny azért komoly presztízzsel bír.”

Jenkei Péter háromszoros maratoni magyar bajnok atléta, napi nyolcórás munkája mellett készül a bécsi versenyre és egyúttal a történelmi jelentőségű magyar rendezésű világbajnokságra.

„Úgy érzem, hogy sikerült jól felkészülnöm a hétvégi versenyre, biztató edzéseket csináltam az elmúlt hetekben. A bécsi pálya véleményem szerint nem tartozik a világ leggyorsabb pályái közé, de az osztrák futók az elmúlt években bebizonyították, hogy lehet igazán jó időt is futni itt, remélem ebben az időjárás is partner lesz.”

Szorítunk a szekszárdi szép eredményért!

(forrás, fotó: Szekszárdi Sportközpont Facebook oldala)