Szeptember 9 és 11 között 800 százalékkal ugrott meg Nagy-Britanniában a Netflix sikersozozatának, A koronának a nézettsége. Ám nemcsak a hazájában került az érdeklődés középpontjába a néhai királynő élete, világszerte tömegek kapcsolták be a sorozatot. Amerikában négyszer többen voltak rá kíváncsiak, mint a királynő halálát megelőző hétvégén, Franciaországbán pedig háromszor.

Összességében világszerte megnégyszerezte a nézőszámát a sorozat az elmúlt hétvégén. Így most vélhetően egy jócskán felduzzadt rajongótábor várja A korona ötödik évadát, aminek egyébként a haláleset miatt egy időre leállították a forgatását.
A 11 Emmy-díjjal kitüntetett sorozatot 2016-ban mutatták be, hatalmas kritikai- és közönségsikerrel, amelyből az elmúlt években sem vesztett. A műsor egyik vonzereje abban rejlik, hogy milyen hihetetlen részletességgel igyekszik bemutatni a brit uralkodó (vélt) életét, számos történelmi eseményt beleszőve a sztoriba. Másrészt pedig fenntartja a kíváncsiságot a két évadonként cserélődő szereplőgárdájával, amivel az idő múlását is érzékeltetik. 
A most készülő ötödik évadban a sokak által Dolores Umbridge szerepében megismert Imelda Staunton alakítja majd a királynőt (akit korábban Claire Foy és Olivia Colman játszottak). A sztori az 1990-es éveket öleli fel, ami egy különösen sok botránnyal és ellentmondással teli időszak volt brit a királyi ház életében, hiszen ebben az időben esett szét a nyilvánosság előtt Diana és Károly házassága, majd hunyt el tragikus körülmények között a hercegné.
Az eredeti tervek szerint ez lett volna a sorozat befejező évada, ám a legfrissebb hírek szerint a Netfilx berendelt egy utolsó, hatodik évadot, ami majd már a 21. század eseményeit és szereplőit állítja majd középpontba Katalinnal és Vilmossal.