Tette mindezt a felelősségre vonás elől az a 32 éves dombóvári lakos, akit a rendőrök Komlón fogtak el. A férfi ellen 10 körözés volt érvényben. 
A dombóvári rendőrök hosszú hónapok óta kerestek egy helyi férfit, akinek számos alkalommal meggyűlt már a baja a törvényekkel. Az egyenruhások még áprilisban akartak ellenőrizni egy autót és annak vezetőjét, azonban a sofőr akkor elmenekült előlük. Nem véletlenül, hiszen eltiltás hatálya alatt ült volán mögé. A nyomozók már ekkor elfogatóparancsot adtak ki ellene. Nem voltak egyedül, ugyanis 10 különböző ügy miatt keresték a 32 éves dombóvári férfit. 

Többek között a bíróság és a szabálysértési hatóság is körözte, mert egy korábban kiszabott jogerős büntetésére nem vonult be börtönbe. Emellett több szabálysértési bírságot sem fizetett meg, melyet a bíróság elzárásra változtatott át.

A dombóvári nyomozók a napokban információt szereztek arról, hogy a körözött férfi egy komlói lakásban bujkálhat. Elmentek az ingatlanhoz, de senki nem nyitott nekik ajtót. 

Végül sikerült bejutniuk a lakásba, és meg is találták a férfit, aki azonban nem volt igazán együttműködő. 
Végül elfogták a tízszeres körözöttet, és előállították. A korábbi, eltiltás hatálya alatti vezetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően pedig kiszabott büntetései miatt börtönbe vitték.