Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden a változóan felhős-napos időben helyenként számítani kell záporok kialakulására, néhol zivatar is előfordulhat apró szemű jég kíséretében. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél. Reggel párás, ködös tájakkal is találkozhatunk. 

A legmelegebb órákban 14-20 fokot mérhetünk, de a záporokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és helyenként ismét számítani kell záporok kialakulására, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé megélénkül, északkeleten meg is erősödik az északi-északkeleti szél. A minimumok 0 és 5, a maximumok 13 és 18 fok között alakulnak.

Kedden hidegfronti hatás várható

Az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás is. A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
A hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.
Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!