A Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája 2022. december 1-jén tartotta meg hagyományos „Fordított” Tanári Hangversenyét. 

Ez a koncert igen rendhagyó, hiszen míg a műsorszámokat az iskola pedagógusai adják elő, az est előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a diákok látják el. Ezért is kapta az esemény a „fordított” nevet, amely közel 10-12 éves múltra tekint vissza.

A diákok a szervezéssel kapcsolatos feladatok ellátására önként jelentkezhettek, így mindenki megtalálhatta a hozzá leginkább testhezálló szerepet. Volt, aki plakátot, meghívót készített, volt, aki a hangversenytermet öltöztette ünnepi díszbe vagy éppen fotókat készített az eseményről. A legnépszerűbb feladat évről évre a konferálás, amit a diákok mintegy műsorvezetői szerepként élnek meg. 

A tanulók Kardos Tünde és Horváthné Tadics Viktória tanárnők irányításával projektmunka keretében készültek fel a rájuk váró kihívásokra. 2022-ben 10 lelkes kisdiák vett részt a koncert megszervezésében.

Vastaps volt a jutalmuk

Hosszas felkészülés után álltak az iskola pedagógusai a közönség elé. Gyakorlásra gyakran estébe nyúlóan volt csak lehetőségük. A hangversenyen elhangzottak egyéni virtuóz előadások és társas zenei produkciók is. Az idei „Fordított” Tanári Hangverseny a hagyományokhoz hűen tanári kórussal zárult, amit vastapssal jutalmazott a koncertre ellátogató közönség.

A diákok tanulmányainak megsegítése 

A hangversenyre az iskola pedagógusai és munkatársai süteményeket és karácsonyfadíszeket készítettek, melyeket a közönségnek lehetősége volt jelképes összegekért megvásárolnia. Az ebből befolyt összeget az intézmény teljes mértékben a művészeti iskolába járó diákok tanulmányainak segítésére fordítja.