Kezdőlap TOLNA Tolna - Közélet

Így is lehet! Közösségi összefogás Szentgálszőlőhegyen

Minden település vágyik a fejlődésre. Hogy szépüljön lakókörnyezete, az utcák rendezettek, szépek legyenek. Így van ezzel Szentgálszőlőhegy is, de a kis település valamiben igazán különleges. Gyakran tartanak közösségi programokat, szórakoznak együtt és nem mellesleg szintén egymás kezét fogva tesznek a mindennapokért.


„A hétvégét is kellemesen, jó hangulatban töltöttük az Egyesület tagjaival. A régóta tervezett, új harangláb felállítása a temetőben sikeres volt. Annyira, hogy az ebéd még el sem készült mire végeztünk."

Ezt olvashattuk a Szentgálszőlőhegyért Egyesület közösségi posztjában, ahol a fotókat látva valóban jól telt a hétvége.


Hollósi Zsolt, a műszaki osztály „fő haranglábkészítőjét” idézve úgy fogalmaztak:

„Mint láttátok októberben a nagy szél kidöntötte a régi haranglábat, akkor betettük a ravatalozóba nehogy lába keljen. Aztán csak tolódott a dolog mígnem a böllérverseny utáni pakoláskor eszembe jutott, hogy most sokan vagyunk hozzuk le a műhelybe. Innentől fogva már nálam foglalta helyet, tehát neki kellett állni mert útban volt.”

Ez volt a szerencse – mondhatjuk, hiszen a munkálatok bizony felgyorsultak. 

„Egyszer kétszer megkongattam a műhelybe, gondoltam úgysem hallja senki. Dehogynem már kérdezték is meghalt valaki? Valahogy mindig ránéztem amikor beléptem az ajtón, és az jutott az eszembe hogy mennyi rokont ismerőst kísért már az utolsó útjára. Hát ez a lélekharang! Egy fotó sorozattal megpróbáltam rögzíteni az újjászületését.”

A sok időt és búcsút látott harang pedig újra kong, békesség hangulatával eltöltve a szentgálszőlőhegyieket.

(forrás, fotó: Szentgálszőlőhegy Facebook oldal)