Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vannak olyan helyzetek, amikor szükséged van a koffeinre, de nincs a közeledben sehol kávéfőző. Ilyenkor vajon mit tudsz tenni? Mutatjuk!

Maciej Kasperowicz kávészakértő felfedte a titkát és megosztotta a világgal. Mint kiderült, a profik is ezt alkalmazzák. 

A kávézaccot csészékbe öntik és vizet engednek rá, majd ezt kiskanállal elkeverik. Ha azonban így készítünk kávét, tudnunk kell néhány dolgot. Kevergetés után hagyni kell, hogy a zacc leülepedjen a csésze aljára, ezután pedig oda kell figyelni, hogy a kávé ivása közben ez ott is maradjon – vagyis a lehető legkevesebbet igyunk meg belőle.

Kasperowicz azt állítja, időnként a szülei is így tettek, ha kávéfőzésről volt szó, amikor ő még gyerek volt, de évekig tartott rájönnie, hogy a módszer korántsem új.

Egy kutatásból kiderült egyébként, hogy a szervezet magasabb koffeinszintje csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kockázatát. Ez a kávéfüggők számára mindenképpen egy nagyon jó hír.