Beszélgess, barátkozz miközben színessé teszed a környezeted. A vakáció alatt több veszélynek vannak kitéve a fiatalok. Előkerülnek a biciklik, gördeszkák, talán kicsit szabadabbá válnak a mindennapok. 

Szekszárdon a belvárosban a Cecéről éppen itt nyaraló Tóth Ferenc, Asbóth Zsuzsanna és két fiatalabb kisdiák Boka Jázmin Barbara és Asbóth Kitti aszfaltrajzolt.

Ez biztonságossága mellett, kellemes időtöltés.

Ha ránk hallgatsz, veszel egy adag rajzkrétát!

Az áldozattá válásra figyelmeztet országos szinten a rendőrség. A jó tanácsokat a szekszárdiak is fogadják meg ahhoz, hogy a vakáció valóban felhőtlenül teljen. 

Klasszikus intő mondatok

Idegeneket ne engedj be! Idegennel ne állj le beszélgetni!

– csupán két, amolyan klasszikus mondat, amit nem véletlenül emlegetnek a szüleid. A tanulók többsége önállóan vesz részt a közlekedésben, és felügyelet nélkül marad otthon. Különösen fontos, hogy a szülők felelősen döntsenek abban a kérdésben, mikor hagyhatják egyedül egész napra gyermekeiket. 

Tedd ki a falra!

Veszély esetén haladéktalanul hívd a szüleidet, vagy a 112-es segélyhívó számot. A szakemberek azt javasolják, tedd jól látható helyre a segélyhívó számot, mert egy szokatlan helyzetben bizony van úgy, hogy felejt az ember.

Bandázzatok!

Csak olyan helyre menjél szórakozni, játszani, amit a szüleiddel előtte megbeszélsz. Fontos, hogy mindig el tudjanak érni, ezért a telefonod ne legyen lenémítva. Minél többen vagytok együtt, egy helyen, annál védettebbek vagytok. 

Online világ veszélyei

Az interneten való szörfölés nagyon sok hasznos információt, programot tesz eléd. Ugyanakkor nagyon sok a veszélye is az arctalan világnak. Online térben idegennel ne társalogj, és idegent ne jelölj vissza! Ne tölts fel magadról érzékeny képeket, adatokat! 

Neked a bicikli az autó

Ahogy a szüleid is átnézetik az autót a szezon előtt, Te is fordíts időt a járműveidre legyen az gördeszka, bicikli vagy éppen roller. A rendőrség kéri, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, és a kötelező tartozékokkal felszerelt járművel indulj el otthonról!