Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számos ember küzd mitesszerrel, hiszen nagyon gyakori bőrprobléma. Szerencsére sokféleképpen lehet kezelni, ezek közül mutatunk most néhány módot.

A mitesszerek oka a bőr faggyúmirigyének túlzott termelése, amely a bőrön felhalmozódik, és eltömíti a pórusokat. A fekete mitesszerek az oxidált faggyú miatt feketék, míg a fehérek az eltömődött pórusokon lévő faggyúból állnak.

Arctisztítás

A rendszeres arctisztítás az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk a mitesszerek kezelése érdekében. Az arctisztítás segít eltávolítani a bőr felszínén lévő szennyeződéseket és faggyút, amelyek eltömítik a pórusokat.

Pórustisztítás

A pórustisztítás fontos része lehet a mitesszerek kezelésének. A pórusokat eltömítő faggyú és szennyeződések eltávolítására számos termék áll rendelkezésre, mint például a különféle pórustisztítók és a szennyeződést eltávolító tapaszok.

Tonerek és hidratáló krémek

A tonerek és a hidratáló krémek használata segíthet a bőr hidratálásában és tisztításában. A tonerek segítenek eltávolítani a bőr felszínén maradt szennyeződéseket és faggyút, és elősegítik a bőr pH-értékének helyreállítását. A hidratáló krémek használata pedig segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, így megakadályozva a bőr túlzott faggyútermelését, amely a mitesszerek kialakulásához vezet.

Életmódváltás

Az életmódváltozások szintén segíthetnek a mitesszerek kezelésében. A rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, a megfelelő alvás és az egészséges életmód javítja az általános egészségi állapotunkat és csökkenti a faggyútermelést, ami elősegíti a mitesszerek kezelését.