Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

120 diákot fogadott az E.R.Ö.V Vízközmű Zrt-hez tartozó szennyvíztisztító telep a Víz Világnapja alkalmából. A szakemberek elmagyarázták a diákoknak, hogyan lehet megtisztítani a szennyvizet és újra hasznosítani.

Palánk

Nem ez volt azonban az egyetlen program a térség diákjai számára a világnapon. A palánki Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikumban és Szakképző iskola könyvtárában kiállítás nyílt a diákok képeiből, mely az ünnephez kapcsolódik. Két diák témához illő verset is mondott.

Bonyhád

Bonyhádon a Völgységi Múzeumban voltak programok a Víz Világnapja alkalmából. Délelőtt az általános iskolások vettek részt játékos ismeretterjesztésen, délután pedig tudomány népszerűsítő előadásokat tartottak.

Paks

Paksi Napsugár Óvoda Eötvös utcai tagóvodájának egész heti programja a Víz Világnapjára épül. Március 20-án, hétfőn a Dunából vettek vízmintát a gyerekek, kedden ezt meg is vizsgálták az óvodában. Ezenkívül vízi élőlényekkel ismerkednek, kísérleteket végeznek az óvónők közreműködésével.