Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének ad otthont a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola.

Hatodik alkalommal rendezik meg a versenyt

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület a névadó emlékére hatodik alkalommal rendezi meg országos versenyét a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulói számára. Az országos döntőt a szekszárdi iskola bonyolítja le megújult épületében március 22-23-án.

Az emlékverseny névadója az éttermi munka magyarországi reformere volt, ezért – bár a cukrász és a szakács szakma is a verseny szerves része – a pincér tanulók munkája nagyobb súllyal szerepel a megmérettetésen.

A csapattagok közös feladata egy – a döntőre nevezett oktatási intézmény által előzetesen összeállított – ételsor elkészítése, felszolgálása, illetve a különböző szakmáknak megfelelő feladatok megoldása. A szakács és cukrász tanulók feladatai között szerepel hideg előétel készítés, torta díszítés, a pincérek pedig többek között az éttermi munkához szükséges eszközök felismerésében, pezsgő szervírozásban, gálaétrend és italsor összeállításban, díszasztal terítésben mérettetnek meg.

A csapatok egy csapatvezetőből és öt tanulóból állnak: két pincér, két szakács és egy cukrász, akik az elődöntőben elért eredményük alapján jutottak a döntőbe. Március 22-23-án hét iskola tanulói teszik próbára magukat, régiónkat a Hunyadi Mátyás Technikum csapata képviseli.