Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egész országot megrázta a Jászai Mari-díjas színésznő, Tompos Kátya (1983-2024) halálának híre, aki hosszantartó betegség után, május végén távozott közülünk.

"Soha nem volt ilyen hangos a csend." – osztotta meg oldalán az egyik jó barátja, Hrutka Róbert is.

A népszerű színésznő énekesnőként is ismert volt, saját YouTube-csatornáján dalait is megosztotta  a fellépései mellett. Így bukkant rá az Origo Kátya egyik személyes kedvencének, a La valse a mille temps (Az ezer ütem keringője) című szerzeménynek az előadására. A dal a belga énekes, Jacques Brel (1959) legelismertebb műveinek egyike, melyért Francis Carco-díjat is kapott. Kátya magával ragadó előadása, különleges énekesi képességei és erős színpadi jelenléte életre kelti a dal dinamikáját és érzelmeit. A sanzon tempója gyorsan változik, melynek szövege az élet örömeit és fájdalmait tükröző szenvedélyes keringőkről szól. Az eredeti francia nyelvű verzió előadása nagy kihívás elé állítja az előadót, de egy francia hozzászóló kommentje e-tekintetben is méltatta Kátya nagyságát. A felvétel még 2019-ben a Művészetek Palotájában az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével készült. Az aranyhangú énekesnő már az égi kórus csapatát erősíti.

Csrefkó Judit kolléganőnk cikkéből több részlet is megtudható a fiatalon elhunyt művésznőről.