A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal együtt, kiemelt feladatának tartja  a pályaorientációs feladatokat, ezen belül a Határvadász toborzást is.

Az eddigi toborzási tapasztalatok alapján a Tolna Megyei CNÖ képviselői kezdeményezték, hogy ismereteiket szeretnék bővíteni egy olyan szakmai határlátogatással,  ami után első kézből számolhatnak be a potenciális jelentkezőknek arról, hogy milyen feladatot is látnak el a Határvadászok.

A kezdeményezést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport tagjai is hasznosnak ítélték meg, ezért egyeztetést kezdeményeztek Varga Mihály Vilmos r. alezredes úrral a ROKK szegedi Határrendészeti Oktatóbázis vezetőjével, aki  fogadta a megyei romavezetőket és a Tolna megyei rendőröket.

A delegáció tagjai bepillantást nyertek a szegedi oktatóbázison folyó szakmai munkába, a rendőrjárőr-, a határrendész-, valamint a határvadász képzésben résztvevők oktatásába. Gyakorlatban ismerték meg a határvadászok munkáját.

A tanulmányút mindenki számára tanulságosnak bizonyult, mindannyian élményekkel és hasznos információkkal térhettek haza. Ezen információk segíthetik a jövőben a sikeres toborzást.