1 év

Egészségnapot hirdet a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház és a szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda Várdombon, valamint Sárpilisen.

Várdombon április 27-én 9:00-12:00 óráig rendezik meg az egészségnapot a Védőnői Tanácsadóban, Sárpilisen pedig szintén április 27-én 13:00-14:00 óra között a Védőnői Tanácsadóban.

Az Egészségnapon ingyenes vizsgálatok várják azokat, akik kíváncsiak saját testük állapotára. Két fajta vizsgálatra invitálják az érdeklődőket. Lesz rákszűrés, valamint egészségi állapot-felmérés. A rákszűrés magába foglalja a cytológiai kenetvételt a méhnyakról, kétkezes tapintásos vizsgálatot, amely felméri a méh és a petefészek állapotát, az emlők tapintásos vizsgálatát, a szájüreg vizsgálatát és bőrdaganatszűrést. Az egészségi állapot-felmérésen lehetőség lesz többek között a vérnyomásmérésre, a vércukormérésre, vér oxigénmérésre, valamint szén-monoxid mérésre.

A nőgyógyászati szűrésre időpontot lehet kérni a 74/501-561-es telefonszámon 8:00-12:00 óra között.

Az ingyenes vizsgálatokat Dr. Tóth János nőgyógyász-onkológus főorvos végzi majd. Az Egészségnapokon a maszk használata kötelező.