Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ennek ellenére több baleset is történt az elmúlt napokban. Figyelmetlenség miatt…

Szekszárdon és Bátaszéken is egy-egy tolatási manőver miatt sérültek autók a sofőrök figyelmetlensége miatt Iregszemcse, Zardóka- majorban közlekedett egy férfi egy önjáró vegyszerezővel, haladása során nem a jármű sajátosságainak megfelelően kanyarodott, és a bal hátsó kerekével egy ott parkoló kocsinak ütközött.

Az 56-os főút irányából az 5113-as számú út irányába egy Iveco típusú teherautóval és a hozzá kapcsolt pótkocsival közlekedett egy férfi, amin egy munkagépet szállított. Haladása során a felüljáróhoz érve, az úttest, és a felüljáró csatalakozásánál lévő diletációnál a pótkocsi vonófeje leakadt a tehergépkocsi vonóhorgáról.

Az elszabadult pótkocsi nekiütközött a szalagkorlátnak, majd az azon szállított munkagép az úttestre esett és oldalára dőlt.

Van, aki a tisztességtelen magatartás híve

Bonyhádon egy áruházi parkolóban történt koccanás, míg Alsónánán egy út szélén parkoló autó oldalát húzta meg egy ismeretlen típusú és rendszámú kocsi, majd az okozó adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. A hét első napján egy személyi sérüléses balesetről tettek utólag bejelentést. Egy tolnai nő és gyermeke kerékpárral haladt a Gárdonyi Géza utcában a Határ utca irányából az Alkotmány utca irányába. A hátul tekerő nő figyelmetlensége miatt neki ütközött az előtte bicikliző gyermek kerékpárjának, mely során elesett és beütötte a fejét. Később fordult csak orvoshoz, mert rosszul érezte magát. A kerékpárosokat csak bizonyos feltételek esetén kötelezi jogszabály védősisak használatára. A tapasztalatok szerint sok esetben elkerülhető lenne, vagy enyhébb fokú sérülés következne be kerékpáros sisak használatával. Ezért kérjük a kétkerekűvel közlekedőket, hogy saját érdekükben használjanak védőfelszerelést.