Mely a benzinkutakon működik, s mely az Ipsum-Tech Kft. nevéhez köthető. A fejlesztés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 201 millió forintos támogatásával valósult meg.   

„A 290 millió forintos projekt keretében egy benzinkutakra szerelhető, 100-200 literes adagoló rendszert, illetve egy, a járművekbe építhető érzékelő-jeladó berendezést hoztak létre”

– idézi az mti a cég közleményét.  

A járművek jeladója információt ad az ablakmosó-folyadék szintjéről, egy számítógépes program pedig az automatikus pénztári fizetést teszi lehetővé a töltőállomásokon. A fejlesztés hozzájárul a megtermelt műanyagmennyiség és a járművek okozta környezetterhelés csökkentéséhez. Az ablakmosótartályba csak a szükséges mennyiséget kell beletölteni.  

A szekszárdi, paksi, dunaföldvári telephellyel működő, 1990-ben Gemenc Autóház Kft. néven alapított társaság 2022-ben 538 millió forintos nettó árbevétel mellett 40 millió forint adózott eredményt ért el, a cég közlése szerint a 2023-as árbevétele meghaladja az egy évvel korábbit, és pozitív eredménnyel zárják az évet.

(forrás: mti, fotó: illusztráció, pixabay)