A gimnáziumunk 30. alkalommal rendezte meg a Tolna-Somogy vármegyei középiskolai angol műfordító verseny második fordulóját, ahol a 19 döntőbe jutott versenyző között 3 Bélás diák is megcsillogtatta kiváló angoltudását.


A verseny két fő részből állt

Az egyik feladat egy maximum 3 perces kiselőadás tartása volt, Hősök/Rejtett Hősök – A jelen példaképei témában. A másik feladat egy rövid angol-magyar és magyar-angol fordítási feladat, valamint egy az íráskészséget próbára tevő feladat volt.

„A 30. évfordulóját ünneplő Műfordító versenyünk fényét emelték meghívott vendégeink is. Ellátogatott hozzánk az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja, Shawn Kobb, és Kovács Dóra, a Public Affairs Section munkatársa. Amellett, hogy részt vettek az ünnepélyes megnyitónkon és több versenyző előadását meghallgatták, a versennyel párhuzamosan 40 diákunk számára előadást tartottak arról, milyen egy diplomata élete és az előadás végén kötetlenül elbeszélgettek a tanulókkal – természetesen angol nyelven”

– írj weboldalán az iskola. 


Szalai Gabriella, tanulási szakértő, az Angolutca – Angol felnőtteknek megálmodója is vendége volt az eeménynek, aki workshop-előadásában arról beszélt, hogyan fejlesszük tovább az angoltudásukat. 

Nem csupán szervezett versenyzett is az iskola

Penczel Hanna Rebeka, 12.C osztályos tanuló csak egy hajszállal csúszott le a képzeletbeli dobogóról: 4. helyezett lett, másik két versenyző, Szabó József László, 12. C és Fehér Márk Máté, 9.B osztályos tanuló is szépen megállta helyét a nagyon erős mezőnyben. A három versenyző felkészítő tanárai Erdélyi-Fodor Mária és Söllei Beatrix volt.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítóiknek is!

(forrás, fotó: ibela.hu)