A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Marcsek Sándor rendőr  ezredes   Tolnán, majd Szekszárdon tartott Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot. 

A rendőrség részéről Dr. Biró Attila r. alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Tolnán Wiesner Csaba r. alezredes őrsparancsok, Szekszárdon Dudás Zsolt r. alezredes, közrendvédelmi osztályvezető vett részt.
A fórumra meghívást kaptak a települések-, a járási hivatalok-, a polgárőr egyesületek vezetői, a katasztrófavádelem helyi vezetője, az egyházak és egyéb civil szervezetek vezetői.  

Feladatot elsősorban a forgalomszervezés adhat

A kapitányságvezető a jelenlévőket tájékoztatta a járásban levő települések közbiztonsági helyzetéről, majd a helyi szinten jelentkező problémákat, valamint az azok megoldásának lehetőségeit vitatták meg. A bűnügyi és szabálysértési statisztikai adatok alapján a településeken nem jelentkezett olyan jellegű probléma, ami azonnali rendőri fellépést indokolna. 

A forgalomszervezési változtatásokkal kapcsolatban azonban több javaslat is érkezett, ezeket a későbbiekben további szervezetek bevonásával tervezik megoldani.

Továbbra is kiemelt feladatot jelent az ittas gépjárművezetők kiszűrése, a balesethez vezető okok, például a gyorshajtás visszaszorítása. Elhangzott, hogy a rendőrkapitányság Tolnán és Bátaszéken is rendszeresen sebességméréseket végez.

Meg kell előzni az áldozattá válást

Szó volt a családon belüli erőszakról, az iskolákban tapasztalt agresszióról, az iskolaőrök, iskolarendőrök tevékenységéről is.

Főként az interneten elkövetett csalások megelőzése érdekében több igény is jelentkezett prevenciós előadások megtartására. Ebben partner a rendőrség.

A helyi feladatok végrehajtásában a rendőrség továbbra is számít a polgárőrök munkájára, mely példaértékű.