Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Ismét gyermekek gyógyulását segítették a vadászok

Ismét új eszközökkel gazdagodott a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház gyermekosztálya. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. immár a negyedik alkalommal támogatta a térség beteg gyermekeinek gyógyulását. A vadásztársadalomhoz magánszemélyek is társultak a jótékonysági eseményen, ennek köszönhetően pedig a gyermekosztály 3,7 millió forintnyi értékű eszközöket vásárolhatott.

„Az idén elsősorban a sürgősségi betegellátás téma köré csoportosultak ezek a beszerzések. Sürgősségi táskákat, sürgősségi kocsit vásároltunk, illetve egy olyan készüléket, amivel MR vizsgálat közben is folyamatosan biztonságosan meg lehet figyelni a gyermekeknek az életműködését, illetve egy gyermekszemészeti keretrendszert.” – mondta Dr. Németh Csaba, az intézmény főigazgatója csütörtökön, az eszközök átadásán.

Az eszközöket Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Zsikó Zoltán, Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnöke, az Országos Jótékonysági Vadászat Tolna Vármegyei nagykövete adta át a helyszínen Horváth István, Tolna Vármegye I. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Dr. Németh Csaba és Dr. Varga Imre, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa számára.

Fejes László elmondta, hogy tíz éve rendeznek jótékonysági vadászatokat és köszönetet mondott Zsikó Zoltánnak, amiért ilyen sokat tett a kezdeményezésért. A vadász közösség nem áll meg, a jövőben még bőkezűbben szeretnék segíteni a beteg gyermekek gyógyítását.