Jó érzés másokon segíteni, ráadásul egy szervezett véradás alkalmával több életet is megmenthetünk. Ezért rendezte meg tegnap ismét a hagyományt folytatva a hivatali véradást Szekszárd Polgármesteri Hivatala.

A hivatal számos alkalommal szervezett már véradást. Átlagosan minden negyedévente egyszer van lehetőségük az ott dolgozóknak a karjukat nyújtani.

"Az elvárt létszám az most is meg volt, úgy, ahogy a korábbi alkalmakkor mindig meg szokott. 1-2 fővel volt kevesebb, ezt mi betudjuk az ilyenkor szokásos légúti megbetegedéseknek. Ugye a hiányzóknak volt, akinek kisgyerekkel kellett otthon maradnia, ezért nem tudott jönni, de jöttek újak is, úgyhogy igazából kiegyenlítődött a létszám. Tizenhárman jelentek meg végül a véradáson." – tudtuk meg Kilián Mátétól, a hivatal kommunikációs referensétől.

Te is lehetsz véradó!

Véradó az lehet, aki önmagát egészségesnek érzi, a 18. életévét betöltötte, 50 kilogrammot eléri a testsúlya. A véradás mindig önkéntes, és az emberek segítőszándékkal adják vérüket. Egy ember leadott vére három emberi életet menthet meg.

 

Kép: szekszard.hu