Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valakinek biztosan nagyon sokat ér a 2007-es készülék a maga 2 megapixeles kamerájával és 8 GB tárhelyével.

Egy első generációs, 2007-es iPhone a várakozások szerint több mint 50 ezer dollárért (17,6 millió forint) kelhet el egy aukción. A 2 megapixeles kamerával és 8 GB tárhellyel ellátott készüléket Karen Green kapta ajándékba, amikor új állást kapott.
Greenek azonban addigra már volt egy új telefonja, ráadásul az iPhone nem volt kompatibilis a meglévő mobilhálózatával. A nő pedig élete legjobb döntését hozta meg akkor, amikor úgy határozott, a készüléket nem bontja fel, inkább felteszi a polcra.

Mint kiderült, az iPhone éveken át pihent a polcon, ám Green tavaly októberben arról értesült, hogy egy 2007-es első generációs iPhone 39 339,60 dollárért (13,86 millió forint) kelt el, mire felvette a kapcsolatot az LCG Auctions aukciósházzal, mely lebonyolította az aukciót.
Az LCG Auctions alapítója, Mark Montero megosztotta:
“Mindenkitől kaptunk hívásokat, de 99 százalékuknak nem olyan készüléke volt. Karennek azonban volt egy igazán egyedi darabja, ami mögött egy nagyszerű történet is volt. Megdöbbentő volt, mivel olyan sok silány darabot kaptunk.”

Az árverésen egészen február 19-ig lehet licitálni a különleges darabra, az aukciósház pedig minimum 50 ezer dollárra becsüli az eladási árat. Annak idején ez a modell 599 dollárért (211 ezer forint) volt kapható.