Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A közel 20×40 méteres Frakta táskát megjelenítő óriásplakát az Oxford Streeten 2024-ben megnyíló új áruház állványzatát takarja. 

Ha jellemezni kellene az Ikeát egy-egy termékkel, az egyik biztosan az ikonikus, kék Frakta táska lenne, amiből szinte minden kamrában, gardróbban lapul legalább néhány. Már nagyon sok bőrt lehúztak a többször is újradizájnolt szatyorról, de most ismét rá építették a svéd áruházlánc legújabb londoni utcai kampányát. 
Az üzlet a korábban bezárt TopShop és Debenhams áruházak helyén nyílik majd meg. 

Peter Jelkeby, az Ikea UK vezérigazgatója és fenntarthatósági igazgatója szerint az Oxford Street-i helyszín fontos mérföldkő a brit fővárosban való terjeszkedésnek. "Azzal, hogy jelen vagyunk a világ egyik legikonikusabb bevásárlóközpontjában, jelentős lépést teszünk előre azon a folyamatos utunkon, hogy megkönnyítsük az Ikeában való vásárlást" – mondta.

Az épület négy szintjén bérelhető irodák lesznek, az Ikea pedig  82 ezer négyzetmétert foglal majd el az üzlethelyiségekből.