Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Jöhetnek a vállalkozások

Lezárult a "Szekszárd Ipari Park fejlesztése” projekt, a napokban megtörtént a projektzáró ünnepség. A közel 3 milliárd forintnyi uniós és állami forrásból valósult meg.

A fejlesztés két ütemben zajlott

A második lépésben három új csarnokot is építettek. A projekt a határidő előtt két nappal lezárult.

Gyurkovics János, alpolgármester beszédében úgy fogalmazott:

"a régi katonai barakkok helyén immár modern csarnokok állnak, melyek nyitottak lesznek a vállalkozások részére." 

A projektben tizenegy raktárépületet újítottak fel, valamint kettő új vasbeton szerkezetű és egy lemez csarnokot építettek. A korábbi laktanyai ingatlanok leendő bérlői részére a felújított raktárak – közel 6000 négyzetméteren – kedvezőbb és komfortosabb műszaki feltételeket biztosítanak, köszönhetően az épületenergetikai felújításoknak.

"Az SZ+C Stúdió Kft. két projektben vett részt. Az első keretében a tizenegy meglévő raktárépület energetikai felújítását végeztük. A másik projekt a „C” jelű csarnok építése volt"

– nyilatkozta Czank Géza, a vállalkozás ügyvezetője. Papp Dávid, a Bátaépker Kft. építészmérnöke a másik kivitelező cég képviseletében kiemelte:

" az „A” és „D” csarnok kivitelezésére összesen 1,1 milliárd forintot nyertünk el. Az „A épület” 2423 négyzetméter, melyből 2060 négyzetméter üzemi terület. A „D épület” 445 négyzetméter, melyből 305 négyzetméter üzemi terület."

Az újonnan telepített közvilágítási oszlopsorra felszereltek egy 13 egységből álló kamerarendszert, mely vagyonvédelmi jelentőséggel bír.

(Megszólalók: Gyurkovics János alpolgármester, Czank Géza SZ+C Stúdió Kft. ügyvezetője,  Papp Dávid a Bátaépker Kft. építészmérnöke)