Csaknem negyven program, koncertek, kiállítások, színházi előadások, borudvar várja a közönséget szeptember 14. és 17. között az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, a tolnai megyeszékhely legnagyobb kulturális, bor- és gasztronómiai fesztiválján.

"A Béla király téren 39 színpadi produkciót láthat a közönség. Ott épül fel a borudvar, ahol 15 pavilonban 28 szekszárdi, két tolnai borvidéki pincészet és két pálinkaház borait, párlatait kóstolhatják meg a vendégek, az ízek utcájában öt szekszárdi étterem kínál ételeket"

– fogalmazott Berlinger Attila, a rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója sajtótájékoztatón.

A programok sora már kedden elindul, Egy fürt Szekszárd címmel alkotóművészeti kiállítás nyílik a kulturális központban.  Az egyik leglátványosabb program a szombati szüreti menet lesz Szekszárd belvárosában, a felvonuláson több százan, néptáncosok, civil szervezetek tagjai vonulnak fel óriásbábok, fogatok kíséretében.

A felvonulás útvonala változik

Csak úgy, mint az étkesek, árusok elhelyezése. Az útlezárásokról és elterelésekről folyamatosan tájékoztatják a szervezők a lakosságot az intézmény web-és közösségi oldalán.

Szeptember 15-én a fesztivál kísérő rendezvénye lesz a  kerékpárosbarát Szekszárd program, amely Mystery Gang koncerttel zárul.