7 hónap

Az idei tanévben új, világoszöld útlevelet kap minden alsós diák, amivel a már megszokottak szerint ismét díjmentesen utazhatnak a kisiskolások az őszi szünetben a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain is.

A "Hol vagy, Kajla?" 2019 nyarán indult

2023-ban a tavaszi és a nyári szünetben közel 168 ezer utazás történt Kajlával.

Október 28-tól november 5-ig tart az őszi szünet.

A Kajla útlevéllel a teljes szünet alatt ingyen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton. Legyen nálad Kajla útlevél, de  mellette diákigazolványra vagy személyi igazolványra van szükség, amivel kiváltható a jegy. 

Az őszi szünetben is elérhető a "KajlaBalaton24 jegy". A jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb november 5-én éjfélig. A kedvezményes jeggyel ezalatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred-Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-Start Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy-Sümeg közötti vonalain, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

Ovisoknak szól a pecsétgyűjtés

Idei újdonság az "Ovis kajla útlevél", amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, mert a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.