Az óév utolsó hétvégéjén és az új év első napján 17 balesetnél intézkedtek a tolnai rendőrök. Tizennégy esetben csak anyagi kár keletkezett. 

Egy könnyű sérüléssel járó baleset történt december 29-én reggel, fél 7 körül a 6-os főút és a 6534-es mellékút kereszteződésénél, Bonyhád térségében. Egy Pécs felől érkező teherautós balra akart kanyarodni, de a manőver során nem adott elsőbbséget a szemből, szabályosan érkező kocsinak, így összeütköztek. A vétlen járműben egy utas sérült meg.

Szintén ezen a napon egy autós a 63-as főúton közlekedett Nagydorog irányába, de feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. A 19-es kilométerszelvényben letért a jobb oldali útpadkára, majd az árokba sodródva a tetejére borult. A sofőr súlyosan megsérült a balesetben.

Életet követelt a baleset

Január 1-jén 12 óra 34 perckor a 65-ös főút 17-es kilométerszelvényében, Kéty külterületén halálos kimenetelű baleset történt. Egy autós Hőgyész irányából Kéty felé haladt, és ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol félig frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő kocsival, mely az ütközés után a jobb oldalon, az útról letérve állt meg.

A vétlen sofőr a helyszínen életét vesztette, utasa és az okozó járművet vezető fiatalember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A rendőrök az elmúlt 96 órában 9 ittas vezetővel szemben intézkedtek, három esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, hatszor büntetőfeljelentést tettek. Az ittas sofőrök közül ketten vezetői engedéllyel sem rendelkeztek, egyikük pedig anyagi kárral járó balesetet okozott. Szilveszter napján egy, a vezetéstől eltiltott sofőrt igazoltattak az egyenruhások, vele szemben büntetőeljárás indult.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalom Ellenőrző Alosztály szakemberei újév napján Kakasdon és Szekszárdon tartottak közlekedési akciót, mely során a szabályosan közlekedőket láthatósági eszközökkel ajándékozták meg. Gyorshajtók ezen a hétvégén is akadtak, a legfürgébb a 6-os főút 146-os kilométerszelvényében 160 km/h-s sebességgel hajtott a megengedett 90 km/h helyett.