Még nyáron történt az eset, ami akár halálos kimenetelű is lehetett volna.

Sokan szeretik az e-rolleres közlekedést, de bizonyára még többen vannak, akiknek bosszúságot okoz, veszélyesnek tartják, vagy még inkább örökre betiltanák az egészet. Párizsban például így is tett a városvezetés. De azért még mindig rengeteg nagyvárosban használják a kisebb-nagyobb, gyorsabb és lassabb bérelhető járműveket.

Júniusban Berlinben történt egy precedensértékű eset, amikor egy 44 éves férfi a Gensinger-hídról lehajított egy útjába álló 28 kilós rollert… a híd alatt pedig többsávos út fut. El tudjuk képzelni, hogy a bosszúságból elkövetett hirtelen tett milyen szörnyű következményekkel is járhatott volna, ha a híd alatt áthaladó autós nincs résen és nem ura a helyzetnek. A felüljárónál haladó férfi hirtelen fékezéssel és félrekormányozással tudta elhárítani az ütközést, amit az égből pottyant roller okozott volna esetleg pont bele a szélvédőbe.

Ez a közlekedés súlyos veszélyeztetése, továbbá emberülési kísérletnek minősül. A felbőszült férfit csak egy kséőbb DNS-vizsgálat alapján azonosították és ki is derült: nem ez az első ügy, amikor meggyűlik a baja a hatóságokkal. Körülbelül 6 év 9 hónapos szabadságvesztésre számíthat a rollerdobálás miatt. Tettén nem enyhít az ügyvédje által leírt depresszív állapota és az sem, hogy megbánást tanúsított.

Egyszer és mindenkorra be kell fejezni az e-rollerek hanyag kezelését, eldobálását is… hiszen rengeteg embert veszélyeztethetnek az elsőre vagánynak tűnő tettek, ráadásul a városképen sem segítenek és elég demoralizáló a rongált, eldobált e-rollerek látványa.