Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Kell az aláírás a lakóktól

Négy napirendi pontos, hosszúra nyúlt rendkívüli ülés zajlott hétfőn a szekszárdi polgármesteri hivatal dísztermében. Első napirendként szociális lakások témájában alakult ki némi vita. A döntésről az ülést vezető Máté Péter képviselőt, a Fidesz-KDNP frakció vezetőjét kérdeztük. 

„A Patak utcai lakásokról van szó, melyeket 160 milliós támogatással újított fel a város. A szerződéseket le kell zárni, ehhez azonban kellene az ott lakók aláírása. Ez eddig nem valósult meg.  Döntés arról született:  öt évig ingyen, majd további öt évig bérletet fizetve lakhatnak az ott élők. Ha a szerződést aláírják.”

Következő napirendként tárgyalták a 2023.évi munkatervről és szó esett arról, milyen formában vehetők fel napirendi pontok az ülést megelőző időszakban. Ezen túl a rendes közgyűlési ülések számának emelését indítványozta az Éljen Szekszárd frakció. Határidő közeleg a „Zöld város” esetében. Vita alakult ki a beruházás elhúzódása miatt. A projekt során a közeljövőben 41 fa kerül kivágásra, majd pótlásra. A korábban elvégzett vizsgálatok szerint beteg öreg fákról van szó.  A munkálatokra négy hónap van. 

Utolsó napirendi pontként tárgyalták a Kosárlabda Sport Club Szekszárd támogatási kérelmét. Meghívottként vett részt az ülésen Szabó Gergő klubelnök. Máté Pétert a döntésről elmondta:

„ támogatni kell a kosarasokat, viszont még nem tudni, miből tehetik ezt meg. A testület, most 4 millió forint támogatásról döntött.”