Most több lehetőség közül is választhatsz.  A Tolna Vármegyei Kormányhivatal járási hivatalainak foglalkoztatási osztályain a munkáltatók az alábbi támogatások iránt érdeklődhetnek:

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
A munkaadók a benyújtott kérelem alapján kaphatnak támogatást, ha 30. életévét be nem töltött és utolsó szakképzettségét 2011-ben vagy azóta megszerzett álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében teljes munkaidőben, vagy legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben. Elvárás, hogy a foglalkoztatott személy a megszerzett szakképesítésének, szakképzettségének megfelelő munkakörben kerüljön foglalkoztatásra . 
A támogatás folyósítási időtartama fix 90 nap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a, de teljes munkaidő esetén a havi korlát a megállapítás napján hatályos garantált bérminimum kétszerese, azaz 592.400 Ft. A teljes támogatási összeg nem haladhatja meg a havi korlát háromszorosát.

Vállalkozások munkaerő támogatása
A munkaadók  vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha az állami foglalkoztatási szervnél álláskeresőként nyilvántartott 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama legfeljebb 6 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 250 ezer Ft havonta.

Hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
A programban  a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján kaphatnak támogatást, ha az alábbi feltételek valamelyikének megfelelő, hátrányos helyzetű nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében teljes munkaidőben, vagy

  • legalább a napi 4 órát elérő részmunkaidőben:
  • tartósan, legalább 6 hónapja regisztrált álláskereső;
  • 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső, aki a fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzési támogatása feltételeinek nem felel meg;
  • 12 hónapon belül csecsemőgondozási díjban, örökbefogadói díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermekgondozási díjban, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban, gyermekek otthongondozási díjában részesült, vagy a kérelem beadásakor is részesülő álláskereső;
  • a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethető álláskereső, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból;
  • 50 év feletti álláskereső;
  • alacsony iskolai végzettségű álláskereső.

A támogatás folyósítási időtartama fix 90 nap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a, de teljes munkaidő esetén  havonta maximum a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 150%-a, azaz 348.000 Ft. A teljes támogatási összeg nem haladhatja meg a havi korlát háromszorosát.

A munkaerő képzését, fejlesztését segítő támogatás
A vállalkozások a munkavállalók képzési költségeihez, a munkavállalók képzése alatti kieső munkaidőre járó béréhez, projekt előkészítéshez, projektmenedzsmenthez és szakmai megvalósításhoz igényelhetnek támogatást.

A munkáltatók az alábbi 4 képzés típusba tartozó képzésekre vonatkozóan nyújthatnak be kérelmet az állami foglalkoztatási szervhez:
A. Szakmai ismeretre irányuló képzés
B. Soft skill képzés
C. Információs és kommunikációs (IKT) technológiákra irányuló képzés
D. Nyelvi képzés

Infomáció az alábbi elérhetőségeken
7100 Szekszárd, Találka tér 4. – 74/419-811    szekszard.foglalkoztatas@tolna.gov.hu
7030 Paks, Dózsa Gy. út 51-53. – 75/511-450    paks.foglalkoztatas@tolna.gov.hu
7150 Bonyhád, Szabadság tér 1. – 74/550-500    bonyhad.foglalkoztatas@tolna.gov.hu
7200 Dombóvár, Jókai u. 16/A – 74/566-160    dombovar.foglalkoztatas@tolna.gov.hu
7090 Tamási, Szabadság u.15. –  74/471-022    tamasi.foglalkoztatas@tolna.gov.hu

A munkaerő képzését, fejlesztését segítő támogatásról részletes információ a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatási-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályán, a 74/505- 678 telefonszámon vagy a foglalkoztatas@tolna.gov.hu email címen kérhető.