Hétfőn kezdetben északon és helyenként az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, majd napközben már csak elszórtan számíthatunk átmenetileg kisebb esőre, záporra. 

Több tájegységünkön is több órára kisüt a nap. 

Délután a Dunántúl és az északi tájak fölött lehet erősen felhős, helyenként borult az ég. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és délkeleten erős lesz. 

Napközben tavaszias időben lesz részünk, 14-20 fokot mérhetünk délután, délkeleten, illetve keleten lehet a legmelegebb.

Kedden keleten, északkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol sok felhő lesz az égen. Kisebb eső, zápor a délutáni és az esti órákban helyenként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon alakulhat ki, néhol akár az ég is megdörrenhet. A délkeleti szelet több tájegységünkön kísérhetik élénk lökések. A minimumok 2 és 9 fok között alakulnak, és helyenként pára, köd is képződhet a hajnali órákra. Délutánra 14 és 21 fok közé melegszik a levegő, a legmagasabb értékeket az Alföldön mérhetjük.

Hétfőn melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek

Az érzékenyek körében, fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

fotó: Katona Roland