0:00
/
„Legfontosabb a kitartás és hogy legyen nagyon sok munka!”

Nagy volt a sürgés-forgás a minap Szekszárdon a Belotti Kft.-nél. Munkatársak, meghívott vendégek adták kézről-kézre a kilincset. Persze ok is volt rá, nem is akármilyen.

Bokréta ünnepet tartottak

Korábban elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően fejlődik a vállalkozás. 

„Kutatásfejlesztés keretében nyert pályázati pénznek köszönhető a beruházás. Festőműhely,  hegesztőműhely, acél előkészítő és készre gyártott épület lesz, a felső szinten pedig az irodai rész”

– fogalmazott kérdésünkre Rédai Tibor, a Belotti Kft. ügyvezető igazgatója. Optimizmusa, lelkesedése érződik az egész csapaton, van hitük a jövőben, de pontosan tudják, ezért sokat kell dolgozni.

Bokrétaünnep: az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani. Vagyis a legmagasabb pont elérésekor. A bokrétaünnep eredete egészen a 14. századig nyúlik vissza. Az egyes fontosabb munkafázisok után ünnepélyes összejöveteleket tartottak, ezeken találkozhattak a vezetők és beosztottak, és hasonlóan az aratás utáni hálaadási ünnepségekhez (aratóünnep), megünnepelték a munka eredményét. Magyarországon német (osztrák) hatásra terjedt el.

Rédai Tibor köszöntőjében elmondta „sajnos nagyon kevés eredményt ünneplünk meg.” Pedig nagyon fontos egy-egy mérföldkőnél egy picit megállni. Ő is megköszönte kollégáinak, mindazoknak a munkát, akik lehetővé tették a beruházás sikerét.


„Sok minden történt az alapkő letétele óta, cégünk szerencsére folyamatosan fejlődik, új tevékenységet indítottunk. Maga a csarnok építése picit elhúzódott, de megvolt az oka, kicsit csúszott a statikai rész.”

Az épület felső részén elhelyezésre került két videókamera, mely folyamatosan rögzíti a munkálatok előrehaladását, az ebből készült kis videófilm pedig bemutatja, hogy mire elég két hónap, milyen látványos előrehaladás eszközölhető az építkezéseken. 

„A mi piacunk elsősorban a belföldi piac, a szabadalmi jogot levédettük, ez folyamatban van a külföldi EU-s országok felé is”

– hangsúlyozta a cég első embere.

160 millió forintos támogatás

Ez tette lehetővé a mostani fejlesztést. Rédai Tibor szerint időközben a piaci árak nagymértékben megemelkedtek, így a gépek egy részének beszerzése valósulhatott meg támogatásból, a többit saját maguk szerzik be. 

A befejezési határidő 2024. szeptembere, de jelen állás szerint a beruházás 2 hónap múlva befejeződik. Bekerülnek a nyílászárók, a gyártórészt szeretnék kivitelezni. Az iroda még marad a régi helyén.

S hogy mi kell ahhoz, hogy ma valaki talpon maradjon és merjen tervezni?

„Legfontosabb a kitartás és hogy legyen sok munka!”