Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Kemény tél elé nézünk! A szokottnál is hidegebb lehet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiadta az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ a legfrissebb jelentését, ami szerint nem sok jóra számíthatunk a télen.

Európában a szokásosnál is hidegebb tél várható idén – írja a Financial Times. A portál beszámolója szerint a nemzetközi meteorológiai szervezet előrejelzése alapján novemberben és decemberben egy magasnyomású időszak várható Nyugat-Európában, ami hidegebb időjárást, valamint kevesebb szelet és csapadékot hozhat magával.

Addig viszont még enyhébb időjárás várható. A jelentés szerint, az Atlanti-óceánon nemrég kialakult hurrikánok miatt, a hátralévő őszi hónapokban enyhébb időjárás várható, de a La Nina később rendkívüli hideget okozhat. Ez a légköri jelenség általában a Csendes-óceán időszakos lehűlése miatt következik be, ami hullámzó hatásokat vált ki az időjárásban szerte a világon, és drasztikusan megváltoztatja a szél- és csapadékmintákat.