0:00
/
Kezdődik a műszaki átadás

A járdák aszfaltozása elkészült, a Kölcsey lakótelepen a térköves burkolások jó ütemben haladnak és az Auchan áruház melletti területen is az utolsó simításokat végzik. Napokon belül befejeződik a munka a Prométheusz parkban is, a hét második felére már csak a levonulás marad. 


A négyből két munkaterületre november 10-re már kitűzték a műszaki átadás kezdő időpontját, a másik kettőnél ugyanez várhatóan november 14-e lesz.

A vállalkozó HGT Invest Kft. tehát az ígéreteknek megfelelően határidőre teljesít.


A zöldítés folyamatosan zajlik

A következő nagy munka a zöldítés lesz, a fák és a cserjék ültetése. Valamennyi szerződéskötés megtörtént, minden vállalkozó határidő előtt szeretne teljesíteni.

„Komoly problémát okoz a közmű térképek pontatlansága. Emiatt a faültetések előkészítése során több helyen ütköztek vezetékekbe, különösen a Luther téren és a 160 lakásos épülete előtt”

– fogalmazott szokásos heti helyszíni tájékoztatóján Gyurkovics János alpolgármester. Okoz némi gondot az is, hogy a terek évtizedekkel ezelőtti kialakításakor az építési hulladékokat nem szállították el, minden a földbe került.


„Ez tetemes plusz munkát fog igényelni majd, hogy a növényzetet megfelelő termő közegbe lehessen telepíteni.”

„Takarítunk, elhordjuk a maradék anyagokat. Kijavítjuk a hibákat. A Prométheusz park műszaki átadása 14-én kezdődik. A játszótereket átadjuk a városnak utána van még az engedélyeztetése, csak ezután lehet igénybe venni”

– mondta a kivitelező, Hámori Szabolcs a HGT Invest Kft. ügyvezetője.  

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség.

Számokban

A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el.

A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.