Mint arról már korábban beszámoltunk, múlt héten megjelent a Stációk – Szekszárdiak a második világháborúban című könyv, amit pénteken mutattak be a közönségnek a Babits Mihály Kulturális Központban.

A kötetet a Szekszárd Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület adta ki, akikről bizonyára már sok szekszárdi hallott. Az egyesület főként hagyományőrzéssel, műemlékvédelemmel, szociális tevékenységekkel foglalkozik. A Stációk könyvsorozat mind a négy részét ők adták ki.

Sok helyen ott voltak

Az utolsó kötet munkálatai 2022-ben indultak el a két szerzővel, Nagy Janka Teodórával és Szabó Gézával, valamint az önkéntesekkel és támogatókkal. Nem a mű kiadása volt azonban az egyetlen tervük 2022-re. Több eseményen is megjelentek, többek között a majálison, a szürke nénék sírjának megáldásán, valamint megtartották a Szent János és Pál kápolna búcsúját a szabad téren.

2023-ra sem fogytak ki a tervekből

Év végén ismét az egyesület elnökévé választották Kovács Józsefnét, az ő vezetése alatt folytatódik tehát ez az év is. Tovább árulják és hirdetik a most megjelent könyvet és a szociális programokat is szeretnék folytatni.