Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítéletmentes viszony megteremtése érdekében – kiemelt figyelemmel a bűnmegelőzésre, az áldozattá, bűnelkövetővé, illetve szenvedélybeteggé válás elkerülésére, és az ismeretterjesztő kommunikációra – 2011-ben intézkedési tervet dolgozott ki.

Az intézkedésben foglalt helyi feladatok értékelése, megbeszélése, illetve a formális kapcsolatfelvétel érdekében az elmúlt évek kedvező tapasztalataira alapozva 2023. május 16-án a Tamási Rendőrkapitányságon értekezletet tartott, amelyre meghívta az illetékességi területén megalakult, és jelenleg is működő Cigány Nemzetiségi Önkormányzatok vezetőit.

A megbeszélésen Dr. Kuti István r. ezredes rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető és munkatársai tájékoztatták a megjelenteket a kapitányság illetékességi területén levő bűnügyi közlekedési és közrendvédelmi helyzetéről.

Kiemelt figyelmet kapott a pályaorientáció, a terület droghelyzete, a közlekedési szabályok betartása, a nagy sikerű horgászverseny, valamint az év végére tervezett regionális KI-MIT-TUD is.