Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetése a járásban működő polgárőr egyesületek képviselőivel tárgyalt. Rendszeresen tartanak közös egyeztetést a hatékonyabb közös szolgálatellátás érdekében Tolna vármegyében. 

Ezúttal Szekszárdon találkoztak

dr. Marcsek Sándor r. ezredes, a vármegyeszékhely rendőrkapitánya meghívására. A megbeszélésen részt vett a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének nemrégiben megválasztott új elnöke, Váradi Balázs is.
A kapitányságvezető a közbiztonságról szóló tájékoztatása után Dudás Zsolt r. alezredes, a kapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője és Wiesner Csaba r. alezredes, a Tolnai Rendőrőrs parancsnoka a közös feladatokról és kihívásokról beszélt. 

A felek továbbra is előtérbe helyezik a közös szolgálatok hatékony megvalósulását, a polgárőrautók és drónok igénybevételével történő együttes feladatellátást.

Kiemelt lesz a külterületek védelme

A résztvevők megvitatták, hogy az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben a külterületek közbiztonságának megtartására, valamint az illegálisan szemetet kihelyező állampolgárok kiszűrésére. A résztvevők megegyeztek abban is, hogy a veszélyeztetett korcsoportokat is közösen keresik meg a bűnmegelőzési tevékenységük során.