Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilencedik alkalommal szervezték meg a tolnai vármegyeszékhelyen a regionális gitárversenyt, amely 1999 három évente kerül megrendezésre. 

Az eseménynek a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Liszt Ferenc Zeneiskola adott otthont. A szervezők elmondták, hogy minden várakozásukat felülmúlta a résztvevők száma, hiszen idén a gyerekek öt korcsoportban indultak tizenöt iskolából.

A verseny célja, hogy a gyerekek, akik országos versenyre készülnek, fel tudják mérni a tudásukat. Idén 79 növendék érkezett a megmérettetésre, 15 zeneiskolából és 10 városból. 5 korcsoportban zajlik a verseny, egészen a 2012-es születésűektől a 18-19 évesekig megtalálható volt minden korosztály.

Tolna, Somogy és Baranya vármegyéből is számos versenyző érkezett. 

"Akkor jó a zene, ha az emberben valamilyen érzéseket megmozdít és ebből kifolyólag tetszik az embernek és ebből kifolyólag pedig jó élménye származik az egészből." – mondta Környei Miklós, a verseny alapítója.