Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Interaktívan ismerhették meg a szakmákat a gyerekek

A Szent József Iskolaközpont és Tóth Imre, a Szekszárdi Gamer Egyesület elnökének szervezésében először került megrendezésre Tolna vármegyében szerdán a Szemléletváltó Szakmai Nap.


Rengetegen látogattak el a nem szokványos pályaválasztási börzére.

Az eseményen több szakközépiskola és szakgimnázium is részt vett, hogy megmutassák a diákoknak, leendő tanulóknak és a szülőknek a különböző szakirányokat, amelyeket az iskolák kínálnak.

"Mindenképpen fenn fogjuk ezt tartani, illetve az igazgatókkal már beszéltem is erről, hogy ezt éves szinten megtartanánk ezt a rendezvényt, illetve még kibővítjük azzal, hogy pedagógusoknak és szülőknek is külön fogunk tartani foglalkozásokat és így ezt a szemléletváltást nem csak a diákok, hanem a szülők és a pedagógusok fejében is megpróbáljuk egy kicsit megvalósítani." – mondta a helyszínen Tóth Imre.


A rendezvényre az iskolák olyan fantasztikus dolgokkal készültek, mint lézerfegyvert, amelyekkel a gyerekek megtanulhatnak célba lőni, VR felszerelést, szilikonból készült műsebeket és a legmodernebb pénztárgépeket. 


A szemléletváltó szakmai napra az óvodástól egészen nyolcadik osztályos tanulókig kíváncsiak voltak a gyerekek.