Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bizony hihetetlen. Kereken 170 éves a Zsolnay márkanév, melyet méltóképpen kívánnak megünnepelni.

Nálatok is volt ünneplős tányér?

Mert a legtöbb családban még ma is létezik. De kérdezd meg a nagyit, biztosan ő is tudna róla mesélni. Az ünneplősök között pedig nem egyszer volt Zsolnay, amire bizony mindenki vigyázott. Megint mások azt mondják: minden nap ajándék, éppen ezért ők a hétköznapokban is előveszik a legszebb étkészletet. 

A siker titka?

Ami világhírűvé tette a Zsolnayt: a porcelánfajansz, a pirogránit és az eosin.  

" A Zsolnay márkanév hosszú története során mindig tudott kora számára valami újat és meghatározót mondani. Immár 170 éve a hagyomány, az egyediség, a művészi érték, valamint az állandó megújulás jelképe."

Finomsága, szépsége magával ragadó, ezt a nemességet, az általuk képviselt eleganciát kívánják e jeles év alkalmával megünnepelni.

Tudtad? A Zsolnay márkanév Hungarikum!

Vagyis oly különleges bánásmódot érdemel, mint ahogy képviseli a nemzeti hagyományokat, magát a történelmet. Ennek ékes bizonyítéka a Budavári Palota Szent István terme, melynek megvalósításában mások mellett Zsolnay Vilmos is letette névjegyét. A jubileumi év méltó indítása tehát az a tárlat – a siklósi várban – ahol éppen e terem tárgyainak hű másait lehet megcsodálni. 

(fotó: Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Facebook oldala)