Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok értékes ember munkálkodik Dunaföldváron, akik a város javát szolgálják. Közülük négyen elismerést vehettek át a szombati napon, amikor a várossá avatásának 34. évfordulóját ünnepelték, illetve díjat kapott még egy egyesület is. A díj átadás a művelődési központban kora este tartott ünnepségen zajlott le.

Cziger István vehette át a Dunaföldvárért Emlékérmet. Mindig szívén viselte Dunaföldvár ügyeit, 1994 és 2010 között 4 cikluson keresztül volt tagja a város Képviselő-testületének. A Települési Agrárgazdasági Bizottság munkájából kezdetektől fogva, 2014 óta részt vállal. Szerepe volt a külvégi általános iskola tornatermének megvalósításában, valamint több, földes utca aszfalt burkolatozását is aktívan kezdeményezte. Rendszeresen közreműködik a városi nagyrendezvények előkészítésében és lebonyolításában. A 2006-os dunai árvíz alatti védekezésben kiemelkedő szerepet vállalt.

Dunaföldvárért Emlékérmet kapott a Dunaföldvári Sárga-Pincésgödör Egyesület. Az egyesület 2006-ban alakult. Úgy gondolták, a Sárgagödörben lévő pincék és környezetük megérdemli, hogy a régi fényükben tündököljenek, úgy, mint anno gyermekkorában. Legfőbb cél a közösségi élet megújítása és a közösségi tér kialakítása volt. Az évek óta tartó infrastrukturális fejlesztéseknek és a társadalmi összefogásnak köszönhetően olyan közösségi tér alakult ki, melyre a pincetulajdonosok és minden dunaföldvári méltán lehet büszke. A Dunaföldvári Sárga-Pincésgödör Egyesület 15 éves aktív tevékenységének köszönhetően a külvégi rész élhetősége nagymértékben javult, a település egyik fontos közterületének fejlesztése és karbantartása valósult meg.

Herpainé Tomon Adrienn Dunaföldvár Gyermekeiért kitüntetést vehetett át. Gyermekei születése után, 2019-ben tért visszatért a munka világába, azóta a könyvtár gyermek-és ifjúsági részlegét vezeti. Kétgyermekes anyukaként és helyi könyvtárosként a gyermekek központi helyet foglalnak el a szívében. Profin elkalauzolja a kicsiket a könyvek varázslatos világában, mindenkinek tud ajánlani egy jó olvasmányt. Emellett igyekszik a legfrissebb, legjobb gyermekirodalmi alkotásokkal gyarapítani a könyvtár állományát a kisgyermekek nagy örömére. Adrienn lelkes, gyors, precíz és megbízható. Szereti és szívesen kezdeményezi a különböző könyvtári gyermekprogramokat, úgy mint faültetés, gyermekcsoportok fogadása könyvtári foglalkozásokon különféle eseményekhez kapcsolódóan, mint például mikulás, farsang. Aktívan részt vesz a nyári gyermektáboroztatások szervezésében, lebonyolításában, kreatív ötletekkel járul hozzá ezek sikeréhez.

Lesnyik Gábor kapta a Dunaföldvár Sportjáért díjat. Az egyik futball világbajnokság idején a Hoffmann kávézóban néhány földvári fiatal kedvet kapott egy focicsapat megalapításához. Amatőr csapat alakult, melyet egyre többen kezdtek el támogatni. Első edzőjük Gungl Zsolt volt, majd Rostási Nándor, végül Varga Lajos irányította őket. Az évek múlásával, mikor a DSTE, vagyis a Dunaföldvári Sportot Támogatók Egyesülete megszűnt, a Weiszgáber János vezette megye I. osztályú Dunaföldvár FC vette át a játékosokat, köztük Lesnyik Gábort is. 2008-ban adódott számára a lehetőség, hogy a Holler UNFC-ben dolgozhasson, sportpályafutását edzőként folytatta tovább. Első szakirányú sportiskoláját Debrecenben végezte, a szakmai fejlődés érdekében azóta is folyamatosan képzi magát. Kollégái szerint Lesnyik Gábor munkássága meghatározza a fiatalok sportszemléletét, tanítva és építve ezzel a jövő társadalmát. Lelkiismeretes és fáradhatatlan, tele van tervekkel és ambícióval, szakmailag is értékes, korrekt ember.

Nagy Gábor vehette át a Dunaföldvár Város Díszpolgára címet. Zöldség-gyümölcs termesztő kertészként vonult be 27 hónapra határőrnek az akkor még szigorúan, kettős kerítéssel és aknazárral őrzött ausztriai határra. Leszerelése után 1971-ben megnősült, majd a Kendergyárnál helyezkedett el, ahol 5 évig művezetőként dolgozott. 1976-ban szakmájába vágó munkahelyet talált a Virágzó Termelő Szövetkezetben. Előbb a kertészetben dolgozott, ahol szakmai végzettségét erősítve 1979-ben zöldségtermesztő és feldolgozó technikusi oklevelet, 1981-ben növényvédelmi és talajerő-gazdálkodási technikusi végzettséget szerzett Keszthelyen. A kárpótlás idején 1994-ben visszavásárolta a család régi földterületeit és magángazdálkodó lett. Szerette a földet, értett is hozzá és évekig a zöldség, gyümölcs, szőlőtermesztés és értékesítés mellett szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozott. 2006-ban, nyitott szívműtéte után leszázalékolták, akkor abba kellett hagynia a megterhelő fizikai munkát. Innentől kezdve aktívabban kezdett szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozni. Dunaföldváron nagyon sok civil szervezet működik, ezeknek jó részét tagságával, munkájával támogatta, napjainkban is aktív tagja a közösségeknek. Alapító tagja volt az első Kertbarát Klubnak és azóta is folyamatosan számíthatnak rá a különböző rendezvényeken, borversenyek lebonyolításában, kirándulásokon. Alapító tagja a Szent Rókus Borlovag Rendnek is. Segíti a Nagymester munkáját, építik az országos kapcsolatokat, szervezik a Dunamenti városok borversenyét és részt vállalnak az Adventi vendéglátásban is. Munkájukkal támogatják a már hagyománnyá vált őszi terepfutó verseny lebonyolítását. Aktív tagja a helyi horgász egyesületnek és a vízisportkör egyesületnek is. Szabadidejében szívesen horgászik.