Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A február elején kialakult viharos időjárás több, a városban található fát kidöntött, veszélyeztetve ezzel az élet- és vagyonbiztonságot, károkat okozva köz- és magántulajdonban egyaránt.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elfogadta, hogy a Polgármesteri Hivatal – felkészülve a várható hasonló időjárási jelenségekre – kezdeményezze a köz- és magánterületen található, rossz állapotúnak tűnő fák felmérését.

A hivatal kéri, hogy akinek veszélyes, vagy kockázatosnak ítélt fáról van tudomása, az jelezze telefonon a 74/504-177 számon, vagy e-mailben a veszelyesfa@szekszard.hu címen.

„A veszélyes fáknak az ügyét mindenképpen a szakigazgatóság prioritásként kezeli, tehát igyekeznek minél gyorsabban odaérni. (…) Ami a legfontosabb kérés, hogyha valaki a veszelyesfa@szekszard.hu e-mail címre bejelent egy veszélyes fát, azt kérnénk, hogy mindenképpen hagyjon meg egy telefonos, vagy bármilyen elérhetőséget, amin később, hogy a kollégáknak pontosítani kell esetleg a helyszínt, vagy azon a helyen esetleg több fa van, nem egyértelmű, hogy melyik fáról van szó, akkor mindenképpen fel tudják vele venni a kapcsolatot és egyeztetni tudjanak.” – mondta Kilián Máté, a hivatal kommunikációs referense.