Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ünnepélyes keretek között adott át díjakat tegnap az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja az általa szervezett tanulmányi versenyek Tolna vármegyei nyerteseinek. Az immár hagyományosnak számító díjátadót idén a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban tartották. 

Összesen 9 különböző versenyt hirdetett meg a 2023/24-es tanévben az OH Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja Tolna vármegyében, ezeken közel 800 diák vett részt.

A versenyek Tolna vármegyei fordulójának 1-3. helyezettjei könyvutalványt, a felkészítő pedagógusok díszoklevelet vehettek át az eredményekért.Idén új területként biológiából is szerveztek versenyt, és az előző tanévhez képest több versenynél is megduplázódott a résztvevő tanulók létszáma. Ilyen volt például az Ex Libris Szövegértő olvasási verseny (Tolna vármegyében 22 csapat részvételével), a Dunántúli Esélyteremtő matematikaverseny (a vármegyében 97 fő indult) és a „TörpMatek” alsó tagozatos vármegyei esélyteremtő matematikaverseny (Tolnában 15 csapattal). Megháromszorozódott a jelentkezők száma a vármegyei angol nyelvi versenyre: 195 tanuló indult a megmérettetésen. Továbbra is népszerű a Ránki György dunántúli történelemverseny (Tolnából 57 fő indult), a Tolna és a Somogy vármegyei középiskolai angol műfordító verseny (Somogyból 125, Tolnából 129 fő), a „Hétfejű Tündér” komplex alsó tagozatos csapatverseny (a vármegyében 20 csapattal) és az „Ismerem a technikai környezetemet” – Technika és tervezés tantárgyi dunántúli verseny (a vármegyéből 77 fővel). 


A díjakat dr. Kis Szilvia Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója és Csike Tamás, a Tamási Tankerületi Központ tankerületi igazgatója adta át.A tanulmányi versenyeken a létszámemelkedés nemcsak a tehetséges gyerekek számának növekedésével magyarázható, hanem köszönhető azoknak a pedagógusoknak is, akik fontosnak tartják a tehetséggondozást.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak!