Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együttműködési megállapodást kötött az összefogás jegyében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

Szabó Csaba rendőr dandártábornok, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és professzor doktor Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja szignózta a megállapodást.

Célja, hogy egymás működését kölcsönösen segítsék

A bűnmegelőzés ügyét előmozdítsák, a társadalmi prevenciós edukációt fejlesszék. A rendőrség vállalta, hogy az egyetemi kutatásokban együttműködik a hallgatókkal, továbbá az egyetemi felsőoktatás elméleti és gyakorlati ismeretanyagainak szélesítésében is részt vállal.

Az együttműködési megállapodásban rögzítették, hogy a két szakmai szervezet a saját lehetőségein belül a mindennapi munkában, oktatásban is segíti egymást.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság a megkötött együttműködés alapján új célcsoportra talál. A PTE KPVK szakmai képzései során ugyanis új utak nyílhatnak a társadalom minél szélesebb körben történő eléréséhez.