Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rákóczi Szövetség munkatársai és partnerei legkésőbb december 20-ig minden intézménybe eljuttatják a húszezer ajándékcsomagot. Nem titkolt céljuk, hogy felhívják a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára.

A Kárpát-medence közel ezer településén kapnak ajándékot a magyarul beszélő óvodások, amelynek része egy apró édesség és egy szép mesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt.

Annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, háromszázhetvenhét óvoda adventi programját karolja fel a szövetség.

Az óvodák, óvodai csoportok a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásaik támogatására pályázhattak, többek között kézműves foglalkozásra, mézeskalácssütésre, adventi koszorúkészítésre, betlehemes játékra, vagy bábfoglalkozásra.

A Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában. Úgy vélik, hogy a magyar iskola segíti majd a gyermekek boldogulását felnőtt életükben, továbbá a magyar közösségek megmaradása szempontjából is ezt tartják a leghelyesebb döntésnek.

/Fotó: rakocziszovetseg.org/