Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat. 

A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési és baleset-megelőzési ismeretek átadása.

Információ átadása játékosan

Az alsó tagozatos gyerekek játékos formában ismerkednek meg a gyalogos közlekedés alapszabályaival. Megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési lámpák jelzéseit, a tömegközlekedési eszközök helyes használatát. A magasabb osztályokban a gyerekek elsajátítják az önálló és biztonságos közlekedés ismereteit. Megismerkednek az összes gyalogosokra vonatkozó közúti jelzéssel, jelzőtáblával és útburkolati jellel is.

A program országossá nőtte ki magát

Tolna vármegyéből elsőként a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola csatlakozott, s azóta már Paks, Gyulaj, Kurd, Szekszárd, Tolna, Bonyhád, Bátaszék és Tamási egy-egy oktatási intézménye is bekapcsolódott a programba. 


A 2023/2024-as tanév végéhez közeledve a napokban a bonyhádi Petőfi Sándor Általános Iskola kisdiákjaihoz látogattak el az egyenruhások.

Az órán ezúttal  „a rendőr karjelzései”, a „legfontosabb közlekedési táblák jelentése”, a „közlekedési lámpák jelzései”, továbbá a „tömegközlekedési eszközök helyes használata”  volt a téma.

A gyerekek a nap végén elismételték, és gyakorlatban is eljátszották a tanultakat.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Szegedi Tankerületi Központtal együttműködve – az országban elsőként – még 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogramot.