Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy gyenge hidegfront érkezhet, elszórtan hozhat záport, zivatart az ország északi felére. Néhol heves zivatarok is lehetnek. Néhol megélénkül, helyenként megerősödik az északi-északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.  

Délután 31-39 fokos forróságra készülhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Kedden a napos, gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati-északi szél többfelé lehet élénk, a Dunántúlon főként délelőtt erős. Napközben 30-36 fok valószínű.

Rendkívül fontos a folyadékpótlás!

Szombat reggeltől életbe lépett és szerda este 8 óráig érvényben van a "vörös kód", ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását. A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt országszerte vizet oszt a MÁV-START és a Volánbusz a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon – közölte a vasúttársaság. A busszal utazók  Szekszárdon is igénybe vehetik ezt a segítséget.

Köszönjük a fotót Palkó Máriának (Bonyhád)!