Kitöltött űrlappal lehet pályázni. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére az Év Madárbarát települése cím elnyerésére!

Olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek már tettek lépéseket annak érdekében, hogy az ember és a természet összhangja újból létrejöhessen, és amelyek közterületein, intézményeiben már vannak kihelyezve madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) – írja oldalán az mme.hu.  

Néhány kritérium

Olyan magyarországi települések önkormányzatai pályázhatnak, amelyek 

  • nem tartoznak az MME Madárbarát település mintaprojekt 10 települése közé
  • közterületein, intézményeiben már legalább 1 éve vannak kihelyezve, ellenőrizve, karbantartva madárvédelmi/természetvédelmi eszközök, (ódúk, odútelepek, esetleg tanösvény, egyéb)
  • tudja vállalni, hogy a részére kiszállított tanösvényt telepíti

A pályázat benyújtása

Kizárólag elektronikusan lehet benyújtani a pályázati űrlap beküldésével 2023.09.15-ig.

 Amennyiben a pályázat nem felel meg a formai és tartalmi követelményeknek, az MME a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja. 

A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A pályázati kiírás szerinti benyújtási határidő lejártát követő 10 napon belül az MME értesíti mind a nyertes, mind a nem nyertes pályázót. 
A nyertes pályázóval az MME a kiértesítést követő 5 munkanapon belül felveszi a kapcsolatot a személyes megbeszélés és helyszínbejárás időpontjának egyeztetése érdekében, de legkésőbb 2023.09.30-ig. 

További részletek a www.mme.hu oldalon.