9 hónap

Az eseményen megemlékeztek az elmúlt két évtizedre és magukra az alapítókra. Mielőtt rátértek volna a tisztújítás feladatára, Frank József leköszönő elnök adott beszámolót az elmúlt négy évről.

A következő négy évre bizalmat szavaztak:

  • Elnök: Frank József
  • Elnökhelyettes: Nagy Dániel
  • Titkár: Szabadi Mihály
  • Felügyelő bizottság
  • Elnöke: Wittner Zsolt
  • Elnökhelyettese: Bálványossy Zoltán
  • Tag: Győrfi Ferencné

„ Egyesületünk elsőként Tolna vármegyéből belépett a Határvédelmi tagozatba. Csorba Sándor és Frank József az egyesület két tagját, Nagy Dánielt és Frank Pétert elismerésben részesítette a 2022 évben a határvédelemben végzett kimagasló munkájukért”

– olvasható az egyesület közösségi posztjában.

Csorba Sándor a Határvédelmi tagozat elnöke megköszönte a munkát, mint fogalmazott

„mélységi területen is vannak fontos feladatok a migráció miatt, emiatt fontos, hogy ne csak határ-menti települések polgárőrségei legyenek a tagozatban.”

Széles János, a TVPSZSZ elnöke is kiemelte, hogy Magyarország utolsó shengeni természetes védvonala a Duna, és Tolna vármegye pedig a Duna jobb partján fekszik, így fontos, hogy tudjuk segíteni ezt a fajta munkát. Megköszönte az egyesület eddigi 20 éves munkáját, elismerő oklevelet adott át Frank József elnöknek. Szabácsy Szabolcs,   alezredes köszönetét fejezte ki a polgárőrök részére. Fontos számukra a segítség, melyet nyújtanak, valamint tudja, hogy az egyesület tagjaira bármikor számíthat.

A programon tiszteletét tette: Széles János, a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Csorba Sándor, az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatának elnöke, Szabácsy Szabolcs r.alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, Paksi Attila István r.törzszászlós, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, KMB Alosztály körzeti megbízottja.

Megemlékeztek azokra, akik húsz éve alapították a szervezetet: Klein János, Bogos József, Paksi István, Losonczi Imre