A Bonyhádi Gondozási Központ karácsonyi ünnepségen már hagyomány, hogy minden évben összegzést ad az intézmény vezetője, Sebestyén Orsolya. A rendezvényen köszöntötték az év szociális gondozóját és ápolókat is. Idén Szentes Jolán kapta az Amrein család által alapított Anikó-díjat. 

Akadály elé állította a háború az intézményt 

Ahogy az intézményvezető összegezte az évet, hozzátette, hogy amíg a megszokott gondozási-ápolási tevékenységeket végezték, Bonyhádon és a környező településeken, eddig új, nem ismert feladatokkal is szembesültek. Segítettek a menekülő ukrán családnak hónapokig, de a gazdasági világválság hatása sem kerülte el közvetlen környezetüket, megnövekedett azon családok száma is, akik ezért fordultak hozzájuk segítségért. Hangsúlyozta, továbbra sem utasítottak el senkit, minden család, idős problémája számára igyekeztek megtalálni a megoldást.

Sebestyén Orsolya egyébként az évben egy kitüntetésben is részesült, méghozzá a Bonyhád város által alapított Molnár Józsefné díjat, amellyel Bonyhád város a szociális szférát értékeli, elismeri. 

Az Amrein család 2018-ban alapította az Anikó-díjat, amelyet az év szociális gondozója, ápolója kap minden esztendőben. 

Idén Szentes Jolán vehette át az Anikó-díjat Amrein Károlytól és fiától, Amrein Gábortól. A róla elhangzott méltatásból kiderült, hogy a gondozási központban kezdetben közfoglalkoztatotti státuszban takarítói tevékenységet végzett, ez idő alatt házi segítségnyújtást segítő felkészítő tanfolyamon sikeresen tanúsítványt szerzett, majd 2016. november 1-jén az intézmény közalkalmazottjává vált, beiskolázást követően szociális gondozó- és ápoló képesítést szerzett. Fontosnak tartja a folyamatos szakmai fejlődést, ezáltal több tanfolyamon, képzésen vett részt, így sikeres szakmunkásvizsgát tett demencia gondozó szakirányon. Elengedhetetlennek tartja a folyamatos fejlődést a felmerülő problémák megoldása tekintetében, kihívásnak tartja azok megoldását, hogy szakmai képességeinek, tulajdonságainak figyelembevételével az időseket, rászorulókat maximálisan tudja segíteni, mindennapjaikat szebbé varázsolni.